zaterdag 5 december 2015

Eindelijk ....................

Na bijna tien maanden eindelijk weer een nieuw bericht op de website. Waar sinterklaas al niet goed voor is. Hopelijk zitten de andere NEO-leden ook in de "dicht flow" van sinterklaas en worden de komende tijd weer meer berichten geplaatst of aangeleverd bij de webmaster.

Het einde van de eerste helft van het schaakjaar 2015-2016, het 59ste schaakseizoen van NEO, is in zicht. Met nog een interne ronde (7 december) te gaan lijkt Klaas Dijkstra als koploper de kerstvakantie in te gaan en een voorschot te nemen op het kampioenschap. De laatste keer dat Klaas kampioen werd, was in seizoen 2004-2005.

Op 14 december wordt het jaar afgesloten met ronde 5 t/m 8 van het rapidkampioenschap. Op 4 januari beginnen we het nieuwe schaakjaar traditiegetrouw met ons interne random chess-kampioenschap en nieuwjaarsborrel. Op 11 januari pakken we het gewone ritme van de standaardcompetitie afgewisseld met af en toe een externe wedstrijd weer op.

Anderhalve week geleden speelde NEO-1 pas haar eerste externe wedstrijd in de FSB-competitie uit tegen het vijfde van de Koninklijke Philidor. Om niet onder te doen voor het tweede dat haar eerste twee wedstrijden tegen Gorredijk en het op papier veel sterkere F-Pion 2 in winst omzette was NEO-1 erop gebrand om ook te winnen. Dat lukte! Met aan twee borden wat extra geluk werd het maar liefst 2-6 in Leeuwarden.

Geen opmerkingen: