Pagina's

zaterdag 13 februari 2016

Eindelijk .... een NEO-er SNERT-kampioen

Klaas Dijkstra SNERT13-kampioen!


Zaterdag 13 februari vond ons jaarlijkse rapidtoernooi (SNERT) plaats en wel voor de 13-de keer. Het 13de toernooi op de 13de februari, gelukkig zijn schakers niet bijgelovig. Het aantal aanmeldingen was voor het eerst boven de 30, 31. Door een last minute afzegging werd het deelnemersrecord van 30 net niet gebroken. Voor de derde keer was de organisatie in handen van Sjoerd Hoekstra en Klaas Dijkstra. Sjoerd moest op de dag van het toernooi verstek laten gaan om zijn kunsten te vertonen in het eerste van Schaakwoude. De andere Hoekstra mocht daardoor weer acte de presence geven en achter de organisatietafel en laptop plaatsnemen.

Het SNERT-toernooi werd tot nu (12 jaar lang!) nog nooit gewonnen door een NEO-er. Deze vlek op het NEO-blazoen werd vandaag weggepoetst door Klaas Dijkstra (nummer 8 van de plaatsingslijst). Klaas had hiervoor een score van 6 uit 7 nodig. Met deze score bleef hij Pim Ydo, die na twaalf jaar weer vanuit Utrecht naar Burgum was gereisd, en Thijs Tuinstra een half punt voor. Voor deze derde plaats had Thijs wel een eindsprint a la Dafne Schippers nodig. De enige speler die naast Klaas en Thijs ongeslagen bleef was Jos Boers, die alsof het geen moeite kostte de ene remise door de andere liet volgen. De enige dissonant in zijn remisereeks was een zege.

In de B-categorie was de strijd ongemeen spannend. Met maar liefst 4.5 punt ging de eerste prijs in deze klasse naar Kees van Straten. Kees had al een pluim verdiend door ons toernooi op de Philidor-site te promoten. Kees werd op de hielen gezeten door 3 spelers met 4 punten. Op basis van weerstandspunten werd Yaser al Hanan tweede. Hij zette daarmee zijn verjaardag extra kleur bij. De derde plaats werd door Jan Meijer voor de neus van Douwe Kuipers weggekaapt.

De C-categorie was een nek-aan-nekrace tussen Grietje Kamminga en Peter Boonstra die eindigde bij elk 3.5 punten. Op weerstandspunten ging de eerste plaats naar Peter Boonstra. Een prima prestatie. Bij haar vorige deelname was Grietje derde geworden. Nu tweede. Haar uitslag de volgende keer valt dus te raden. Met drie punten ging de derde prijs naar Siebren Kroon die zijn allereerste schaaktoernooi speelde. Een schitterend begin.

Niet onvermeld mag blijven dat SNERT-13 mede mogelijk werd gemaakt door onze trouwe toernooisponsor SONAC uit Sumar. De snert en catering was weer perfect verzorgd door Baukje en haar Time-out-staf. In no time was de snertpan leeg. Volgend jaar bij SNERT-14 staat de pan weer vol klaar.

2 opmerkingen:

Schaker69 zei

Leuk verslag!

Daphne Schippers zei

Was weer gezellig, tot volgend jaar!