Pagina's

zondag 15 februari 2015

Gerben van der Heide SNERT12-kampioen!

Afgelopen zaterdag 14 februari vond ons jaarlijkse rapidtoernooi (SNERT) plaats en dat al weer voor de 12-de keer. De organisatie was voor de tweede keer in de capabele handen van Sjoerd Hoekstra en Klaas Dijkstra.

Ondanks de concurrentie van de WK-afstanden in Heerenveen en het eerste voorjaarszonnetje gingen in de sporthal Westermar 22 schakers de strijd met elkaar aan over 7 ronden RAPID (20 min. p.p.p.p.). Met 5,5 punten uit 7 kaapte Gerben van der Heide de titel voor de neuzen van Klaas Dijkstra en regerend meervoudig SNERT-kampioen Olaf Cliteur vandaan. Zoals vorig jaar reeds aangekondigd, Olaf wint eens in de 3 jaar. Gerben heeft steeds de hete adem van zijn belagers in de nek gevoeld, niets zo moeilijk als moeten presteren onder continue druk. Maar hij bezweek niet, integendeel. Een topprestatie!
De tweede plaats van Klaas Dijkstra is een evenaring van de hoogste klassering van een NEO-speler in het eigen SNERT-toernooi.

In de B-categorie was de strijd ongemeen spannend hetgeen resulteerde in 4 spelers met 4 punten. Op basis van weerstandspunten werd Mohammed Al-Sarayfi winnaar voor Michelle Wijers en Nathalie Steringa. De ondankbare 4de plaats was voor de heftig strijdende Uilke de Jong.

In de C-categorie was Milan Veljkovic oppermachtig. Met een score van 4,5 punt scoorde hij zelfs beter dan de B-groepspelers en zelfs menig A-speler. Eddy de Vries een trouwe deelnemer zonder clubervaring verlengde zijn abonnement op de tweede plaats. De derde plaats was voor Ruurd Kooistra.

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door onze trouwe toernooisponsoren SONAC en Oké-PC uit Burgum. De snert en catering was wederom perfect verzorgd door Baukje en haar Westermar-staf.

Geen opmerkingen: